Свежи идеи за 1-ви юни

2017-05-23 автор valeria Категории: Деца, Развлечения, Вдъхновения

1-ви юни е най-слънчевият ден за децата, след рожденният им ден. Празника като такъв се чества официално от 1949 година, макар че идеята за Ден на детето се заражда много по-рано - през 1925 г., по време на Световната конференция за детското благосъстояние, състояла се в Женева, Швейцария. От тогава 1-ви юни се празнува на различни дати в различните държави.

От 1949 година 1-ви юни като Ден на детето е приет като официален празник в 51 страни. В някои държави Денят на детето се празнува в различен ден - в Германия за Ден на детето е определена датата 20-ти септември, в Индия се празнува на 14-ти ноември, в Япония – на 5-ти май.

В България, за първи път Денят на детето се чества през 1927 г., на втората неделя след Великден. От 1950 г. за официална дата е приета 1 юни и от тогава по традиция се организират шумни и забавни обществени мероприятия.

На Деня на детето всички деца очакват своите подаръци, разходката с родителите си, независимо дали сред природата или в града на панаир.

Отделете време и изненадайте децата си с вкусни домашно приготвени лакомства като кифлички или мъфини, направете различни видове кексчета, а ако сте в къщи с децата – купете готварски шоколад, разтопете го и позволете на децата да ви помогнат да направите шоколадови бонбони, като излеете разтопения шоколад във формички. Можете да добавите във всеки бонбон някакви ядки или сушени плодове, ако децата ви обичат.

Ако можете да си вземете един ден отпуск, направете го. Изведете децата на разходка, проверете дали във вашият град има устроен панаир или други събития за празника, можете да отидете на зоопарк, да вземете участие в конкурс за рисунка на асфалт с тебешири. Отделете на детето си нужното време и внимание и го накарайте да почувства, че това е неговият ден, независимо колко е пораснало.

В случай, че сте от родителите, които обичат да събират децата от квартала, можете да организирате празненство във вашият дом. Поканете деца, заедно с техните родители и си подарете незабравим ден на игри и приключения на двора. Почерпете родителите с домашни сладки и кексчета, а защо не си организирате и барбекю. В това време използвайте възможността да обмените опит и добри идеи.

roditeli i deca
Препоръчай ни:
* * * * *
5 / 5 от 2 оценки